De Behandeling

Natuurgeneeskunde 

Natuurgeneeskunde richt zich op het zelfgenezend vermogen van de mens. Ieder mens, dier of plant bestaat uit energie en heeft een energetisch veld om zich heen. We kennen allemaal wel mensen die een prettige uitstraling hebben, maar ook mensen die een bepaalde spanning bij zich dragen of mensen die energie vreten. Als je energie goed stroomt dan voel je je lekker in je vel en dan ben je in balans. Alles in de natuur streeft naar evenwicht en ons lichaam is voortdurend bezig deze balans te behouden of te herstellen. Bijvoorbeeld als je een ontsteking hebt, dan reageert je lichaam met koorts om deze ontsteking te herstellen.

Een bepaalde gebeurtenis of emotie kan een blokkade veroorzaken in je energiestroom. Normaliter herstelt je lichaam dit zelf (bijvoorbeeld bij een schrikreactie: adrenalinestoot, hartkloppingen, brok in de keel, benauwdheid.....) Als zo'n emotie of blokkade lang aanhoudt kan dat uiteindelijk tot lichamelijke klachten leiden. Deze klachten zijn waardevolle signalen en als we bereid zijn deze signalen onder ogen te zien en onze patronen en levensstijl aanpassen, kunnen we in veel gevallen de disbalans herstellen.

 

Energetische natuurgeneeskundige behandeling

De energetische natuurgeneeskunde richt zich op het herstel van de energiestroom.

Tijdens een energetische behandeling doe ik in combinatie met een anamnese gesprek een aantal metingen, zodat ik zicht krijg op blokkades in de energiestroom. Door je bewust te worden van deze blokkades en de mogelijke oorzaak, kan voorkomen worden dat je energiesysteem verder uitgeput raakt. 

Bewustwording is de eerste stap naar verandering en herstel.

Een energetische behandeling bestaat uit zachte aanrakingen, waarbij de energiestroom en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Deze behandeling wordt door de meeste mensen als prettig en ontspannend ervaren. Tijdens de behandeling kun je warmte, koude of tintelingen voelen. Ook kan het zijn dat je geen lichamelijke sensaties ervaart, maar dat zegt niks over het effect van de behandeling.                                                                       


Acupunctuur

Het basis principe van acupunctuur is circulatie van de levensenergie. Deze energie ook wel Qi genaamd stroomt via meridianen door ons lichaam. Als we ziek zijn is de energiestroom en het evenwicht verstoord. Acupunctuur is een techniek waarbij met behulp van dunne naalden blokkades worden opgegeven, zodat de Qi weer kan stromen en de natuurlijke balans zich herstelt. 


Stoelmassage

Stoelmassage vindt plaats op een speciaal daarvoor ontworpen stoel en wordt vooral ingezet bij schouder- nek-, rug en hoofdpijnklachten. Deze massage kan goed in combinatie met een energetische behandeling, maar kan ook als deelbehandeling ingezet worden. 


Voetreflexologie

Voetreflexologie heeft een holistische therapeutische werking. Het werkt ontspannend; lichaam en geest worden in balans gebracht en gestoorde of geblokkeerde energie gaat weer beter stromen. 


 


Natuurgeneeskundige behandelingen, stoelmassage, voetreflexologie en acupunctuur kunnen uitstekend naast reguliere behandelingen worden ingezet, voor een sneller herstel en behoud van een optimale gezondheid.